Концепция

Димитър Александров подписа споразумение за диалог с КНСБ-Шумен

 

 

 

Споразумение за социален диалог в община Шумен за периода 2011-2015 г. подписаха днес кандидатът за кмет на града от ПП ГЕРБ Димитър Александров и председателят на Регионалния съвет на КНСБ Анета Денева.

Документа предвижда двете страни да си партнират при решаване проблеми в сферата на образованието, здравеопазването и социалните дейности, намаляване на безработицата, подобряване на спортната и пътната инфраструктура, борба с корупцията.
По време на дискусията Димитър Александров акцентира върху това, че ако бъде избран за кмет ще състави напълно независим екип, който няма да бъде обвързан с предизборната листа на ПП ГЕРБ в Шумен. “Изборът на кметски екип ще бъде само мой. Той няма да зависи от листата за общински съветници. Вече съм подбрал хората, с които искам да работя”, заяви Александров. Той не се обвърза с конкретни обещания, но бе категоричен, че ще работи по всички точки от споразумението.
Кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ подчерта, че повечето от клаузите в споразумението подписано с КНСБ са залегнали в предизборната програма нанеговата политическата сила.
“Ще бъда пестелив на обещания, защото през последните 20 години много хора обещаха много неща, но нищо не направиха. Те превърнаха политиката в поминък. Не искам да съм политически кърлеж. Не ставам кмет, за да изкарам от това пари, а за да работя за хората”, категоричен беше Димитър Александров.
Пред представителите на синдикалните организации на КНСБ от сферата на образованието, социалните дейности, здравеопазването и профсъюзните лидери на различни фирми от Шумен Александров посочи, че в качеството си на областен управител, лично негова е била инициативата за придобиването на военните имоти.
“Аз съм първият областен управител, който предостави имоти на община Шумен. Не го направих сам, разбира се, получих пълна подкрепа за това от Министерство на отбраната, Министерски съвет и лично от премиера”, каза Александров.
На въпрос за бъдещето на “Топлофикация”-Шумен, кандидат-кметът на ПП ГЕРБ отговори, че днес е разговарял с изпълнителният директор на “Булгаргаз” Димитър Гогов, който е заявил, че все още от шуменския ТЕЦ не са заявили инвестиционни намерения в Министерството на енергетиката. “Предполагам, че дългът на “Топлофикация”-Шумен ще се прехвърли на общината. Това никак няма да е добре, защото задълженията на фирмата към настоящият момент възлизат на 18 милиона лева. Според мен по-правилно беше дългът на фирмата да се изкупи още докато беше държавна”, коментира казусът Димитър Александров.
По отношение на делегираните бюджети на училищата и контрола върху тяхното изразходване, той обясни, че трябва да се създаде добър синхрон в действията между общинската администрация и Регионалния инспекторат по образование.
Като приоритет в дейността си на бъдещ кмет на Шумен Александров посочи развитието на туризма. “Успяхме да превърнем “Кабиюк” в чтвърти национален историко-археологически резерват, който се намира на територията на област Шумен. Заедно с Мадара, Плиска и Велики Преслав те дават една невероятна перспектива за развитието на културно-историческия туризъм в региона”, заяви още кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ.
В края на срещата Димитър Александров призова всички шуменци да гласуват на 23 октомври, защото според него, не
www.topnovini.bg  

 

 

 

 

 
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”
АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА
Инвестира във вашето бъдеще
ПРОЕКТ „СИГУРНОСТ ЧРЕЗ ЗАКОНА, ГЪВКАВОСТ ЧРЕЗ КОЛЕКТИВНОТО ТРУДОВО ДОГОВАРЯНЕ”
Проектът се осъществява от Конфедерация на независимите синдикати в България с финансовата помощ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансиран от Европейски социален фонд и Република България по договор No BG051-PO 001-2.1.03

 


Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. КНСБ носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенция по заетостта.