Подписи в защита правата на хората на наемния труд

Утре, 7 октомври 2011 г. – Световен ден за достоен труд - в 12.30 ч. ръководството на КНСБ ще внесе в Народното събрание събраните над 100 хиляди подписа, чрез които не само синдикални членове и активисти, но и граждани от цялата страна са изказали своята подкрепа за необходимостта от приемането на предлаганите от синдиката законодателни промени. Делегацията ще бъде приета от председателят на 41-то НС г-жа Цецка Цачева.

Прочети още: Подписи в защита правата на хората на наемния труд

За първи път „… Правата на всички” в Часа на класния

На 5 октомври, от 10 часа в зала „Десислава” на хотел България, София, датата, когато учителите по света отбелязват своя международен ден, ръководството на КНСБ и Синдикатът на българските учители – КНСБ, с подкрепата на фондация „Фридрих Еберт”, представиха новия образователен проект „Моето първо работно място”.

Прочети още: За първи път „… Правата на всички” в Часа на класния

Кампанията се разгърна и в пазарджишко

На 26 септември в рамките на Националната кампания на КНСБ „Правата на всеки са права на всички” вицепрезидентът на Конфедерацията Валентин Никифоров, изпълнителният секретар по колективното трудово договаряне Николай Ненков, председателят на Национален браншов синдикат „Водоснабдител” Треперушка Младенова, председателят на Регионалния съвет на КНСБ в Пазарджик Александър Шопов и експерт – юристът на КНСБ Антон Генчев се срещнаха със синдикалния актив във „ВиК – Пазарджик’, с председател Костадин Лупов. Вицепрезидентът Валентин Никифоров обясни на работниците и служителите в предприятието основните цели и стремежи на Кампанията и очерта досегашното й развитие. Повечето от тях заявиха, че вече са се подписали в защита на правото на синдикално сдружение и колективно трудово договаряне, за гарантиране на навременното получаване на работна заплата и криминализирането на неизплащането й от страна на работодателя.

Прочети още: Кампанията се разгърна и в пазарджишко

В „Нестле” предстои подписването на нов КТД

В рамките на Националната кампания на КНСБ „Правата на всеки са права на всички” лидерът на Конфедерацията Пламен Димитров, председателят и зам.-председателят на Федерацията на Независимите синдикални организации от хранителната промишленост (ФНСОХП) Славчо Петров и Снежана Яначкова, изпълнителният секретар по колективното трудово договаряне в КНСБ Николай Недев, изпълнителният секретар в департамент „Организация, координация и информация Пламен Нанков и председателят на синдикалната организация в предприятието Таня Аврамова проведоха отдавна планирана среща със Збигнев Валкиевич – изпълнителен директор на „Нестле България” АД.

Прочети още: В „Нестле” предстои подписването на нов КТД

Кампанията мина и през проспериращия гр. Бургас

На 18 септември, в хода на Националната кампания на КНСБ „Правата на всеки са права на всички”, лидерът на Конфедерацията Пламен Димитров, изпълнителният секретар по колективното трудово договаряне Николай Недев и председателят на РС на КНСБ в Бургас Здравко Тошков посетиха „Пристанище Бургас” ЕАД.

Прочети още: Кампанията мина и през проспериращия гр. Бургас

 
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ”
АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА
Инвестира във вашето бъдеще
ПРОЕКТ „СИГУРНОСТ ЧРЕЗ ЗАКОНА, ГЪВКАВОСТ ЧРЕЗ КОЛЕКТИВНОТО ТРУДОВО ДОГОВАРЯНЕ”
Проектът се осъществява от Конфедерация на независимите синдикати в България с финансовата помощ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансиран от Европейски социален фонд и Република България по договор No BG051-PO 001-2.1.03

 


Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. КНСБ носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенция по заетостта.